Suomiplaza.net

Selaa vuokrattavia ja myytäviä loma-asuntoja Suomesta sekä ulkomailta.

Vuokrattavat asunnot

Vuokrattavat asunnot, toimitilat ja kiinteistöt. Kun Suomessa ryhdytään hakemaan vuokra-asuntoa Internetin avulla, on tärkein päätepiste useille asuntojen hakijoille Vuokraovi.com, sillä sen valikoimaan kuuluu yli 11 000 asuntoa eri puolilta maata. Vuokraoven hakukoneella voidaan rajata asuntoja paikkakunnan ja ominaisuuksien mukaan. Voidaan esimerkiksi hakea vain sellaisia kohteita, joissa on hissi, ja rajata kohteet jotka ovat yli X euroa, alle X euroa, ja jotka ovat heti vapaita.

Vuokraoven tapaan arvokas tietolähde on Oikotie Asunnot — se esitellään myös Suomiplazan myytävien asuntojen osastolla. Oikotien Asunnot-haulla voidaan suodattaa vuokra-asuntojen hakutuloksia sijainnin tai postinumeron, talotyypin, huoneluvun, kuukausivuokran ja asunnon neliömäärän mukaan. Muitakin, yksityiskohtaisempia, hakukriteerejä on mahdollista asettaa. Useimmista kohteista, joita on valikoimassa noin 10 000 kappaletta, on yksi tai useampi valokuva.

Lukumäärällisesti vaatimaton, mutta siitä huolimatta erittäin suosittu, verkkopalvelu vuokra-asuntojen hakijoiden keskuudessa on Kiinteistömaailman Vuokrattavat asunnot. Aiemmin mainittujen verkkopalveluiden tapaan myös tämä sivusto tarjoaa asunnon etsijälle monipuoliset työkalut, joilla vuokrakohteista voi siivilöidä esiin vain omia tarpeita vastaavat.

Asuntosäätiö tarjoaa helposti vuokrattavia kohteita, joskin lukumäärällisesti vain hyvin vähän verrattuna esimerkiksi Oikotiehen tai Vuokraoveen, joilla molemmilla on tuhansia ja tuhansia ilmoituksia — Asuntosäätiöllä vain puolitoista sataa, ja nekin useimmin pääkaupunkiseudulla. Vuokrasäätiöltä varattavaan asuntoon allekirjoitetaan sopimus Espoon Tapiolassa. Se on yksi hankaluuksista, mutta plussamerkkisiä puolia Asuntosäätiössä ovat: asunnon voi saada nopeimmillaan samana päivänä, huoneistoon voi tuoda kotieläimiä, ja asuntoa voi vaihtaa helposti (sillä vuokrasopimuksen voi purkaa kuukauden varoajalla).

Tutustumisen arvoinen vuokra-asuntojen ilmoituspalsta on myös Vuokraturvan sivusto. Siellä on tällä hetkellä hieman yli 300 ilmoitusta eri puolilta maata, joskin ne näyttävät ainakin osin tulevan Oikotien tietokannasta.